Voordat je een webwinkel of webshop wilt starten moet je eerst een Content Management Systeem – afgekort CMS – kiezen. Er zijn verschillende gekende CMS-en waarvan de gekendste Joomla, WordPress en Magento zijn.  Magento is een populair e-commerce platform dat vooral door héél grote webshops wordt gebruikt.  Joomla en WordPress hebben hiervoor een plugins om je CMS om te vormen tot een e-commerce platform.  Eén van die plugins die je kunt kiezen om jouw webwinkel in op te zetten, te beheren en eventueel uit te bouwen, is WooCommerce.

Wat is Woocommerce ?

WooCommerce is gemaakt door de eigenaars van WooThemes. Na een aantal brainstormsessies besloten de eigenaren een webshop module te gaan bouwen. Eentje die zo gemakkelijk moest zijn, dat je het met 1 druk op de knop kon installeren. Als uitbreiding op WooThemes bedachten ze WooCommerce; de populairste webwinkel plugin van WordPress is geboren! WooCommerce is vandaag de dag geen simpele plugin meer, maar een complete community.  Inmiddels heeft WooCommerce meer dan 20% marktaandeel en is het ruim 8,5 miljoen keer gedownload!

Waarom Woocommerce ?

WooCommerce is gratis!  Een ander groot voordeel is dat het enorm ebruiksvriendelijk is. Ook al heb je totaal geen ervaring  met het opzetten en/of beheren van een webwinkel, kun je dit systeem vlug gebruiken.
Daarnaast is WooCommerce erg flexibel. Je kunt er een kleine en eenvoudige webwinkel mee runnen, maar het systeem kan ook meegroeien met je online shop. Mocht jouw webwinkel duizenden bezoekers krijgen of mocht je jouw aanbod uit willen breiden met honderden producten, dan is dit binnen WooCommerce geen probleem.
Tot slot heeft WooCommerce vele verschillende plugins. Deze kun je gebruiken om jouw webwinkel geheel naar wens in te steken. Ook zijn er SEO plugins, die je helpen om jouw online shop hoog te laten scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Wanneer is Woocommerce af te raden ?

Ben je een multinational die behoefte heeft aan geavanceerde koppelingen en / of heb je 1000+ produkten, ga dan op zoek naar een ander systeem (Magento).

Waarom Woocommerce laten opzetten door wpwebwinkel.be ?

Het opzetten van een succesvolle e-commerce site is maatwerk en vergt naast het opzetten van de webshop nog heel wat andere zaken om te integreren.

Wij zorgen ervoor dat uw producten in combinatie met onze webkennis wordt omgezet in een webshop die verkoopt, met een premium wordpress-theme (layout) aangepast aan uw huisstijl en doelpubliek. Goed vindbaar in de zoekmachines Google en Bing – ook wel zoekmachineoptimalisatie (SEO) genaamd, linkbuilding – en vooral om meer conversies te verkrijgen (informatieaanvragen, offeraanvragen, verkoop).

Wat kost Woocommerce ?

WooCommerce kost zelf helemaal niets. Zo zal je nog een payment provider nodig hebben en kan het zijn dat je een betaalde uitbreiding (plugin) nodig hebt of een mooi webshop thema. Hiervoor kun je het best naar de website CodeCanyon gaan, waar de prijzen en het aanbod meevallen. Ook de officiële WooCommerce website is een optie.  De prijzen zijn iets duurder hier.

De prijzen van WooCommerce plugins variëren enorm. De goedkoopste plugin voor WooCommerce is $ 5,- en voor de duurste plugin betaal je maar liefst $ 300,-.

In België kun je niet zonder Bancontact te integreren in je websiteen in Nederland is dit iDeal. WooCommerce heeft deze betaalmogelijkheden niet standaard erin zitten, waardoor je altijd een bijkomende plugin nodig hebt.

De beste betaalprovider waar je naar mijn mening bij terecht kunt is Mollie. Je kunt met Mollie binnen no-time betaalmogelijkheden als in Bancontact en iDeal integreren in jouw webshop.

Verder heb je voor een WordPress website uiteraard ook een domeinnaam en hosting nodig, maar dit zijn geen extra kosten die bij WooCommerce zitten. Deze kosten moet je altijd maken als je een website wilt starten.

Bekijk ons uitgewerkt voorbeeld met Woocommerce : Onze Satellietshop